Tillbaka till alla evenemang

Breathwork för par x Samklang

SAMKLANG PRESENTERAR

Breathwork
för par

Låt andetaget visa vägen till en djupare & mer varsam relation

1200:- / par

1 555:- / par

Här får du och din partner stärka ert band och öka förståelsen och kärleken för varandra.

Breathwork är ett potent verktyg för att komma in i det som finns på ett undermedvetet plan. Där finns insikter att få om hur ens bagage och obearbetade händelser står i vägen för en fördjupad relation.

Under detta halvdags-retreat får ni även landa tillsammans i en återhämtande och djup vila samt få guidning till att ta på varandra på nya sätt.

I ett tryggt space får ni tillsammans öva på att släppa taget om begränsande självbilder och idéer om varandra som står i vägen för att er relation ska kunna nå sin fulla potential.

“Här fick vi utrymme och vägledning att verkligen vara med varandra.”

— Tidigare deltagare, Samklang

Vad ni kommer få uppleva:

  • Breathwork är en aktiv meditationsteknik som öppnar upp för flöde på platser där stagnation finns. Man kan säga att den förflyttar fokus från huvudet till kroppen.

    Vi har alla byggt upp självförsvar och masker som vi tror vi behöver för att överleva i den här världen. För att bli älskade, accepterade och för att passa in. Men maskerna är byggda på bekostnad av vår frihet, av vår äkthet och av vår ärlighet.

    Den typ av Breathwork som ni får testa är ett kraftfullt andningsmönster som öppnar portarna till ens undermedvetna och de mönster som formar våra liv.

    Det är en andningsteknik som stimulerar läkning, tillväxt, personligt uppvaknande, transformation.

    Sessionen startar i en cirkel för att skapa en trygghet bland deltagarna i rummet.

    Därefter får ni liggandes ner bredvid varandra andas aktivt en längre stund, följt av en återhämtande och djup vila tillsammans.

  • Sensationer skapar upplevelser och genom beröring kan ni hitta en ordlös kommunikation och nya sätt att lära känna varandra.

    Ofta faller vi in i mönster hur vi tar på varandra. Vilket innebär att vi inte alltid är lyhörda för vad den andra behöver, eller kan uttrycka hur vi själva vill bli berörda. Då kan det vara bra att gå back to basics, till prestationslös beröring utan förväntningar. Till närvaro, nyfikenhet och inlyssnande.

    Med utgångspunkt i kärleksfull vänlighet får ni prova på några kontaktbyggande övningar för att bygga en fördjupad relation.

    Alla kommer behålla kläderna på, men det kan vara bra att veta att beröringen kan upplevas lustfylld för vissa och att det är möjligt att komma i kontakt med nya sorters sensationer i hela kroppen. Alla känslor är dock välkomna och det kan också komma upp t.ex. rädsla, ilska eller sorg.

    Målet är att erbjuda nya sätt att få en fysisk och intim kontakt med varandra, som inte nödvändigtvis behöver vara sexuell.

    Det är såklart naturligt om man känner sig lite nervös inför detta, men vi som guidar kommer prioritera att alla i rummet känner sig trygga.

  • I mitten av dagen tar vi en kortare paus med lite fika (ingår i priset).

    Fikat avnjuts mestadels i tystnad, vilket ger tillfälle att träna på att använda smaksinnet som ankare för medveten närvaro i nuet.

    Vi som guidar under dagen ger ett kort intro som hjälp för att lägga fokus på rätt plats.

    I samband med anmälan kan du skriva om det finns önskemål om någon specialkost.

  • Oavsett om ni har en lång relation bakom er eller befinner er i en helt ny är nyfikenhet på varandra en viktig ingrediens.

    Här får ni öva på att lyssna in och se varandra med nya ögon. Genom medveten närvaro får ni utforska den ordlösa kommunikationen, såväl som att uttrycka era behov i ord.

    Förvänta er en kärleksfull dag där ni tillsammans får sätta tonen för er relation.

    Förenklat kan man säga att Breathwork tar oss från huvudet och ner i kroppen.

    Några av de kända fördelarna är att Breathwork kan:


    + Tillåta oss att känna och bearbeta känslor på ett djupt plan.

    + Ge möjligheter att bearbeta och läka trauman vi bär på.

    + Lugna ens nervsystem.

    + Minska stress.

    + Lindra ångest, oro och sorg.

    + Ge stöd vid missbruk och beroende.

    + Leda till känslor av djup tacksamhet och “bliss”.

  • Alla nivåer av deltagare är välkomna, ni behöver inga förkunskaper för att vara med, men förbered er på en emotionellt utmanande resa.

    Breathwork rekommenderas inte för personer som är höggravida, har epilepsi eller hjärtproblem (hör av dig i förväg om detta innebär hinder för dig eller din partner så hittar vi ett passande alternativ).

  • Ordinarie pris för att delta på detta halvdags-retreat är 1555 kr. Priset gäller plats för ett par (två personer).

    Just nu finns möjlighet att boka med tillfälligt nedsatt pris:

    1200:- / par

    Obs! Detta gäller endast ett begränsat antal platser. Se mer info nedan i samband med bokningen.

“Vi fick inspiration till att prioritera oss och uppleva något nytt tillsammans.”

— Tidigare deltagare, Samklang

Era guider

Era guider under upplevelsen

  • Grundaren av Love Yoga.

    Maria skapar en varm, stöttande och välkomnande miljö som tar dig djupare in i ditt själ(v)utforskande.

    Hennes klasser, workshops och utbildningar uppmuntrar till själsligt sökande, kreativitet och inre styrka - så du kan möta livet så generöst du bara kan.

    Maria är utbildad yogalärare i Restorative Yoga, Embodied Yin™, Embodied Flow™, Viryayoga™, samt utbildar sig i Somatic Stress Release™ och Katonah Yoga™. Hon är också utbildad Breathwork Healer, Reiki Master Teacher och Thai Yoga Massör.

    Maria har studerat healing och yoga på olika ställen runt om i världen och har förfinat sin egen medicin under egna år av självläkning.

  • Victors väg in i den spirituella världen var genom kreativitet. Han är en uppskattad föreläsare inom detta område med tidigare uppdrag i både nationella och internationella sammanhang.

    Han menar att ens personliga resa inom spiritualitet och kreativitet står i nära kontakt med varandra. Det finns en tydlig koppling och går man tillräckligt djupt i det ena kommer det leda till en förlösande effekt av det andra. Detta upptäckte han genom sitt tidigare arbete inom kreativa näringar, med uppdragsgivare som Svenska Fotbollförbundet, SJ och Friends. Victor har också genomfört många egna kreativitetsrelaterade projekt, som att arrangera en nyskapande musikfestival och att resa i ett tiny house på hjul, där han sökte efter och intervjuade Europas mest kreativa människor.

    Victor har bott utomlands i flera år och deltagit på många meditationsretreats och liknande sammanhang runtom i världen. Efter ett antal transformativa upplevelser startades en process som innebar en djupdykning med huvudet före i den spirituella världen.

    I rollen som guide uppmuntrar han till direkt inspektion av illusionen om egot. Victor menar att egot – vår självbild och våra sociala masker – är själva roten till de flesta (om inte alla) av våra problem.

 

Vi håller till i vårt mysiga hus på Sveagatan 6. Här skapar vi ett tryggt space tillsammans. Varmt välkomna!

Boka här ↓

Både Breathwork och upplevelser för par blir ofta fullbokade – se till att säkra er plats i tid för att inte missa chansen.

Du kan välja "Pay Later" i sista steget av bokningen om du vill boka nu, men betala senare.

Föregående
Föregående
18 maj

Yin x Pia

Nästa
Nästa
20 maj

Metamorfos